Yoga in de Kapel

Rijksweg 56b Duiven

beate@amodayoga.nl

Amodã Yoga

'Ik adem in en kom tot rust
ik adem uit en glimlach
Thuisgekomen in het nu
wordt dit moment een wonder
- THICH NATH HANH-

wat past het beste bij jou?

HATHA YOGA

HET GAAT ER NIET OM HOE LENIG JE BENT,

JE MAG ONTDEKKEN EN ACCEPTEREN WAT JE LICHAAM KAN!

LENIGHEID IS HOOGUIT HET GEVOLG!

 

Wil je een fijn moment met aandacht voor jezelf en werken aan jouw fysieke en mentale gezondheid?

Doe mee met de Hatha yogalessen, de meest authentieke vorm van yoga.

De oefeningen maken je lichaam soepeler en geven kracht. Ze laten je het verschil tussen spanning en ontspanning ervaren. Door je adem op de juiste manier in te zetten en je aandacht te richten op een specifiek deel van je lichaam ontstaat een enorm krachtig effect van diepe fysieke en mentale rust.

Spanningen, fysiek en mentaal, kunnen zich in je lichaam vastzetten. Dit kan zich uiten in stijfheid, pijn of bijvoorbeeld slaapproblemen. Onze ademhaling geeft veel informatie over deze spanningen. In de yogalessen leer je op verschillende manieren met je adem te werken waardoor je spanningen in je lichaam beter leert herkennen, verminderen en mogelijk zelfs loslaten. Ze lossen dan als vanzelf op, zodat jij beter in je vel komt te zitten.

Mijn lessen zijn gevarieerd met altijd verschillende mogelijkheden per oefening. Iedereen kan meedoen binnen zijn of haar grenzen.

Wat kun je verwachten in de lessen?

De yoga houdingen, ook wel asana’s, zullen we staand, zittend en liggend doen, waarbij ik opties aanbied zodat jij vanuit jouw mogelijkheden de oefening goed kunt uitvoeren.

♥ Ademoefeningen, ook wel pranayama’s, waardoor je goed met je adem leert omgaan en je adem steeds beter leert beheersen. Dit maakt je vitaler, helpt je om beter te slapen en kun je inzetten voor stressreductie.

♥ Ademgebruik tijdens de oefeningen voor een optimaal effect.

♥ Een heerlijke eindontspanning die jou diepe rust laat ervaren.

♥ We sluiten we af met een kopje thee. Nog even nagenieten en wat kletsen voordat je weer naar buiten stapt.

ZACHTE YOGA

&

 YOGA4PARKINSON

AANDACHT VOOR MOBILITEIT, BALANS EN KRACHT.

JE MAG OOK ZINGEVING EN RUST ERVAREN

GENIETEN STAAT VOOROP

Geschikt voor ouderen,

maar ook voor mensen met bijvoorbeeld: Reuma, Multiple Sclerose, ziekte van Parkinson, Hartfalen, Niet aangeboren Hersenletsel of mensen die een andere beperking ervaren

Wil jij ook bewegen binnen je grenzen?

Beter leren ademen?

Werken aan mobiliteit, balans en kracht?

Zou je ook zingeving en rust willen ervaren?

Om zo lang mogelijk fit te blijven, is het belangrijk om gezond te bewegen en je geest te ontspannen. De yogalessen houden je fit en soepel. Het helpt je je innerlijke processen en mentale kracht te onderhouden. Het behouden van een goede gezondheid vergroot je geluksgevoel.

Deze les stem ik af op mensen die wat moeilijker bewegen. Dit zijn zowel vrouwen als mannen. In mijn lessen wordt rekening gehouden met wat je fysiek en mentaal aankunt. Of je de oefeningen staand, zittend of liggend op een mat meedoet of op een stoel. Je zult er in beide gevallen veel baat bij hebben. De yogalessen zijn gebasseerd op de klassieke Hatha Yoga

De lessen vinden plaats in de fijne ruimte van de kapel. Er is tijd voor persoonlijke aandacht en ook is er ruimte voor een grapje. We sluiten de les altijd af met een kopje thee, zodat je nog even bij kunt komen of een gezellig praatje kunt maken voordat je weer naar buiten gaat.

Wil je meer informatie neem dan gerust contact op. 

YOGA NIDRA BELEVING

 

MOEITELOOS GAAT JE GEEST NAAR DE DIEPSTE STAAT VAN

ONTSPANNING

DIE JE JE MAAR VOOR KUNT STELLEN.

 Geheimpje : je kunt er bij liggen; waardoor je ervaart alsof je een soort toestemming van je lichaam en geest krijgt om te rusten 

De totale systematische ontspanning van een Yoga Nidra Beleving is gelijk aan uren van gewone slaap.

 

Alleen als je weet hoe spanning aanvoelt, kun je beoordelen wanneer je werkelijk ontspannen bent. Tijdens de Yoga Nidra wordt je door diverse technieken geleid Deze technieken zorgen ervoor  dat  je leert om de drie basisvormen van spanning:  spierspanning, emotionele spanningen en mentale spanningen,  steeds meer los te laten.  Door oefening en bewustwording zal dit steeds beter gaan.

Ook onwillekeurige spieren zoals het  hart, spijsverteringsstelsel en andere organen zullen steeds beter ontspannen.

Bij Yoga Nidra is ook een belangrijke rol  weggelegd voor de ademhaling. Het is door ritmisch en laag adem te halen dat het proces van ontspannen wordt verdiept. Als alle spanning is verdwenen zal het gehele  lichaam doorstroomt worden met een gevoel van welbehagen.

Yoga Nidra is geen kwestie van doorzetten, maar juist van los laten of laten gaan; dus van niet- doen! Het enige wat je tijdens een Yoga Nidra Beleving hoeft te doen is liggen en luisteren naar mijn stem.  Kijk maar uit dat je niet in slaap valt!

Wil je een Yoga Nidra Beleven, schrijf je in via IK DOE MEE! 

 

MindWalk

GA JE MEE ONT – MOETEN

MET OOG VOOR JEZELF

EN DE NATUUR OM JE HEEN?

 

We gaan samen naar buiten om wandelen te combineren met invloeden uit Yoga, Tai Chi, Mindfulness en Meditatie. Dit helpt je om beter te ontspannen en meer tot jezelf te komen. Na deze heerlijke wandeling voel je je meer ontspannen, fitter en energieker!

We wandelen dus met aandacht voor jezelf, de dingen die je kunt opmerken in de omgeving! Het tempo en de afstand zijn gering.

Een Stiltewandeling is toegankelijk voor iedereen! Je hoeft dus niet erg lenig of heel sportief te zijn.

 

Wat heb je nodig?

Een gezonde dosis goede zin, makkelijk zittende kleding en een paar sportieve lichtgewicht schoenen. Eventueel een regenjack en een flesje water.

Wanneer gaan we?

Er staat voor 2023 geen MindWalk gepland

Ga je mee?

Klik dan op hieronder op “Leuk ik ga mee”om je in te schrijven.