Yoga in de Kapel

Rijksweg 56b Duiven

beate@amodayoga.nl

Amodã Yoga

'Ik adem in en kom tot rust
ik adem uit en glimlach
Thuisgekomen in het nu
wordt dit moment een wonder
- THICH NATH HANH-

Welkom, leuk je te ont-moeten

Voor mij is yoga de sleutel tot een bewuster leven!

Voeding en gezondheid lopen als een rode draad door mijn leven. Ik maakte na de opleiding Voeding en Management aan de HAN in Nijmegen een reis door de westerse kijk op voeding en gezondheid.

Door signalen van mijn lichaam kreeg ik de behoefte om me meer te gaan verdiepen in de positieve effecten van yoga en ik meldde me aan voor de U

Ohm Guru Yoga opleiding in Ellecom. Het voelde als een cadeau voor mezelf om me onder te dompelen in een warm bad van yogahoudingen, de yogafilosofie, ademoefeningen, meditatie en mooie mantra’s

Dit heeft me veel gebracht. Fysiek en mentaal kwam ik tot rust. Maar ook kwam ik mezelf tegen in de yogahoudingen. Een aantal houdingen leverden zowel fysiek als mentaal een luid protest op. Ik leerde deze spanningen kennen, maar leerde ook om ze los te kunnen laten door mijn adem op de juiste manier te gebruiken. Ik leerde ‘voelen’ en me steeds beter bewust te worden van allerlei gewaarwordingen in mijn lichaam en geest. Gaandeweg leerde ik steeds beter mijn grenzen kennen. Deze ervaringen op de yogamat werkten positief door in mijn leven.

In deze periode werd ook mijn interesse voor de Ayurveda gewekt wat zoveel betekent als ‘de kunst van het leven’, een veelomvattend holistisch systeem. Met het volgen van de Ayurvedische voedingsopleiding in Doorn kwamen  yoga, voeding en leefstijl voor mij op een mooie  manier samen. de verbinding met de westerse en oosterse wijsheden. Dit heeft ook bijgedragen aan de wijze waarop ik nu in het leven sta.

Door een leuke workshop leerde ik Indian Flute spelen en ik gebruik deze mooie tonen van de 423 Herz fluit soms voor de les of  tijdens de eindontspanning van de yogales. Muziek en vooral de 423 Herz tonen kunnen bijdragen om jezelf beter over te kunnen geven aan ontspanning. Daarnaast gebruik ik in de lessen ook klankschalen, de zaphir shanti windgong en mooie mantra’s De resonantie die muziek teweegbrengt werkt krachtig in het lichaam, fysiek, emotioneel en op mentaal niveau.

Ik ben een pad op gegaan naar een meer bewust en gezond leven, waar ik spanningen beter signaleer en ik ook meer ontspanning kan toelaten. Hierdoor ben ik meer rust in mezelf gaan ervaren waardoor ik ook weer meer van de dingen in het leven ben gaan genieten samen met mijn drie kinderen en vriend. Dit brengt mij geluk en is de inspiratie voor Amodã Yoga

Mijn passie voor yoga en het pad van bewustwording wil ik graag met jou delen. Ik doe dit met met hart voor Yoga en Ayurveda en de mensen die bij mij komen. Bewegen, ademen, ontspannen en genieten dragen altijd bij aan jouw gezondheid.

Ik nodig je van harte uit om kennis te komen maken door je in te schrijven voor een gratis proefles.

Ik kijk ernaar om je te ont-moeten!

♥ groet Béate